Kjersti var en av løpedamene som deltok på 5 kilometeren. Til sammen 7 voksne løpere fra løpegruppa deltok på 5 og 10 km under kveldens noe regntunge Tordenskioldløpet på Lade. En løper hadde med seg sine 2 barn som deltok på barneløpet. Det ble perset grundig for flere både på 5 og 10 km. Det var stor deltakelse i årets utgave av Tordenskioldløpet med 1200 deltakere. 10 kilometeren med over 500 deltakere alene har en grei start med nedover 25 høydemeter fram til 1 km. Deretter går det oppover igjen 27 høydemeter til 2,5 km. Deretter går det nedover til havnivå omtrent og Ladestien. Mellom 5 og  7 km får man 2 seige bakker, der den siste ender i ei bratt kneik, før det igjen blir lettere terreng.  Fra 8 km får man ei 3oo m bratt kneik. Der er det mulig å løpe på seg høy laktat og sure muskler, noe undertegnede klarte. Da kan det blir vrient å øke farten igjen på toppen av bakken, så det gjelder å ikke løpe for fort i bakken.

Helenes 5 km beskrev hun slik: » 2 første km gikk fort, men følte jeg hadde god kontroll. 4.12-pace på km 1 & 2. På 3 km visste jeg det ville gå saktere på grunn av stigning. Likevel noen sekunder raskere enn i fjor (4.42 vs 4.45). Etappe 4 var litt tung (sliten etter bakke), men da nærmet det seg mål og jeg tok igjen litt løpere. God følelse. 4.06 på km 5. Godt fornøyd og mestringsfølelse av å ha kontroll på løpet»

 

 

 

 

Søstrene Grefstad løp begge 5 km på gode tider.

 

 

 

 

 

 

 

John Ola og Kjell Rune etter målgang på 10 km.

Resultater