Vil støtte barnas aktivitet

Dafro AS har de siste årene vokst seg som en av kommunens aller største næringsaktører. Og skauningenes suksess i boligmarkedet gjenspeiles også i deres ønske om å bidra til lokalsamfunnet.
– Det er veldig viktig for oss å støtte idretten. Vi er på det som riktig måte å støtte lokalsamfunnet gjennom barns aktivitet, sier Frode Grandetrø, medeier i Dafro AS.

Boligbyggeren er et bunnsolid og lokalt forankret firma, som kjenner Buvik IL gjennom flere år med samarbeid. Grandetrø roser klubben.
– Det er mye aktivitet i en klubb med mange medlemmer. Vi ser at det er bra med engasjement og “drive” i laget.

Du skal ikke snu deg mye før du ser et en bolig i Skaun som er bygd eller restaurert av Dafro. Og det er vanskelig å kjøre seg en tur rundt i bygda uten at du ser en av deres velkjente servicebiler. Dafro AS har tatt boligbransjen med storm siden starten i 2006.

Grandetrø sier at han liker godt det systemet for sponsorer som Buvik IL legger opp til, der klubben knytter til seg hovedsponsorer som kommer alle lag til gode. For han kjenner godt til “kampen om kronene”.
– Det er et bra opplegg hvor laget selv disponerer penger, i stedet for at de enkelte lag eller utøvere spør hver for seg. Da blir det ofte de som maser og tør mest, som får mest.

Dafro AS ser på dugnaden som alfa omega i et idrettslag, hvor det ofte er kamp om både penger og andre ressurser. Grandetrø tror det i fremtiden kan være lurt å se på andre måter for organiseringen, for å sikre aktiviteten bedre.

– Jeg tror et klubbsamarbeid med en betalt operativ ressurs, en daglig leder eller lignende, er framtida. Den personen bør ta seg av de daglige oppgavene som søknader, klubbklær, medlemskap/fakturering, lover, regler og avtaler. Så får de som har verv konsentrere seg om å skape arrangement og aktivitet.

Dette tror han vil gjøre klubbene mindre sårbare og vil frigjøre ressurser til for eksempel flere trenere.