Buvik IL stilte med ett lag i landeveisstafetten St Olavsloppet i 2022 og 2023 som går over 4 dager mellom Östersund og Trondheim, er 340 km og fordeles på 50 etapper. Lengden på etappene varierer fra 1,8 til 11,7 km. Laget endte på 56. plass av 106 fullførte lag i 2022 og på 39. plass av 84 lag i 2023. Vi har fokus på løpeglede og ikke på hvor fort man løper. Hovedmålet er å stille lag og bringe stafettpinnen fra start til mål.
I 2022 var det emit-brikke som «stafettpinne», mens i 2023 ble det brukt ordentlig stafettpinne med tidtagning i pinnen samt gps-tracking i sender festet til pinnen. Løperne syntes det av greit å løpe med og at man ikke merket så mye til den under løpinga.
St Olavsloppet 2023
I 2023 starter det hele i Østersund, onsdag 28. juni. Stafetten går som vanlig over 4 dager og målgang er i Trondheim lørdag 1. juli. I fjor var løypa lagt litt om i forhold til tidligere. Det var strekningen Sandvika-Åre som var ny i 2022. Løypa var lagt lenger nord, parallelt med E14, på grusveger mellom Sandvika og Kall. I 2023 løpes det motsatt vei og løypa er lagt om noe i forhold til i fjor.
Her kan du se hvilke lag som er påmeldt: https://raceid.com/sv/races/9593/about
Laget til Buvik IL 2023
Etapper og lagoppstilling 2023: Lagoppstilling St Olavsloppet 2023
Har du lyst til å delta eller har spørsmål, ta kontakt med lagleder Kjell Rune Logan-Halvorsrud, tlf. 41305130, e-post loganhalvorsrudkjellrune@gmail.com
Organisering på hjemmebane for St Olavsloppet – et eksempel
Daniel og familien har i 2023 planlagt et opphold rundt Østersund slik at Daniel kan kombinere deltakelse for Buvik IL på stafetten og få tid sammen med familien på ferie. De har booket leilighet på Østersund camping rett ved Storsjøbadet. Daniel kan da ta etapper nær Østersund de to første dagene og allikevel få tid sammen med familien. Han kan forøvrig delta på dag 3 og 4 også, da de forflytter seg til hytta på Inderøya.
Bilde: Daniel tar over stafettpinnen fra Kristian på Stjørdal (St Olavsloppet 2022)
Etappebeskrivelser og løypeprofiler
Fra arrangøren: «Merk at utgangen fra Østersund ikke er lik inngangen i fjor, det er en blanding av ny og gammel trasse der vi starter som før over Ås, og tar av før Krokom mot Tullus. Årsaken er at svenske Vägvärket ikke lar oss løpe over Rödönbron.
Merk videre at dag 1 går til Kall, målgang på samme sted som i fjor. Nye etapper fra Järpen til Kall.
Så blir dag 2 kort med målgang i Anjan for å slippe etappene helt uten mobildekning.
Start dag 3 blir som før i Sandvika. Trasse derfra er som før med to unntak. Vegarbeid tvinger oss til å endre trase på Ronglan Åsen til veg på sør side av Nesvatnet. Og vi flytter (trolig) inngang Trondheim til Trondheim stadion på Øya.»
Beskrivelse etapper i Norge 2023
Etappebeskrivelser fra arrangørens hjemmeside her.
Pdf-er fra 2022 (tenk motsatt vei 2023):
Lagoppstilling Buvik IL 2023 – her finner du også etappebeskrivelser løpere som deltok i fjor la inn (kolonnen lengst til høyre). Den er ikke fullstendig.
Infomøte på Korn 27.4.2023
6 løpere møtte på informasjonsmøte på Korn torsdag 27.4. Det ble en gjennomgang av etapper og erfaringer fra i fjor. Jobben framover blir å verve løpere til alle etappene. De to første dagene (Østersund-Kall og Kall-Anjan) er lengst fra Buvika og går onsdag og torsdag og kan bli vanskeligst å fylle med løpere. Det ble spleiset på overnatting i fjor for de som hadde etapper lengst unna Buvika. Det ble ca. 300 kroner på hver løper. Målet i år er å få med flere enn 20 løpere da det i fjor ble mange etapper på hver av de 20, samt at vi var litt sårbare for forfall. Idrettslaget betaler startkontingenten for laget. Reiseutgifter ordner løperne opp seg imellom som evt. kjører sammen. Målet er først og fremst løpeglede underveis, å stille lag og få laget i mål. Vi har meldt på lag med nr. 40, så det kan kanskje være et delmål å bli blant de 40 beste siden vi ble nr. 56 i fjor? Videre framdrift blir å fylle laget og fordele etapper. Så kan vi begynne med logistikken for kjøring og overnatting. Lagleder reserverer overnatting i Østersund og Åre. I fjor hadde vi drikke og -våtsvampservice siden det var varmt. Det gikk fint å stanse bilene under veis langs veien og heie på egne og andres løpere. Dette var også veldig sosialt da vi ble kjent med hverandre og andre løpere og lag. Flere lag lagde en del gøy og moro langs veien med musikk og utkledning. Vi hadde også med Buvik IL-fane for å være synlige. I år har mange skaffet seg gul løpe-t-skjorte eller -singlet så det blir stas at vi kan vise fram at vi er fra Buvik IL på den måten også i år.