Sist helg(12. – 13. Februar) ble det arrangert Midt-Norsk Mesterskap i langrenn på Skaret Skistadion i Molde. MNM er ett mesterskap for alle 13, 14, 15 og 16-åringer i Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Møre og Romsdal skikretser. Pga koronapandemien var nok startlistene en del kortere enn normalt.

Lørdag ble det arrangert sprint i klassisk stil. Korte løyper med vinnertider for de raskeste guttene rundt 1:30. Sprinten ble arrangert etter en metode som Møre og Romsdal skikrets har brukt de siste årene. Det har de gjort for at alle skal få oppleve tekniske løyper med stor fart i samlet felt der det å være rask, smart og taktisk god er viktig. Det startet med en prolog med intervall start. Så ble alle tidene for gutter og jenter, 13- og 14-år samlet i en liste. Deretter ble alle tildelt heat slik at de 6 beste tidene kom i heat 1, 7-12 beste tid i heat 2 osv. Etter 1. runde med heat, rykket de 2 beste i heatet opp ett heat, mens de to nederste rykket ned ett heat. På den måten fikk alle 4 nye i sitt heat til runde 2. 3 runder med heat ble gjennomført. Alle fikk plasspoeng for hver heatrunde. Den med lavest poengsum etter 3  heat i hver klasse ble Midt-Norsk mester.

Dette var en veldig fin måte å gjennomføre sprint på. Alle heatene ble avgjort med spurtoppgjør og var spennende og se på for tilskuerne. Buvikløperne syntes også at dette var en artig og spennende måte og gå sprint på.

Søndag ble det arrangert langdistanserenn i fristil. 4 km lang og relativt tung løype for 13- og 14-åringene. Lørdag ble skiene til de som skulle delta søndag levert inn for felles smøring/gliding. Smørere fra de 3 skikretsene fikk tildelt sine årsklasser. Alle skiene ble vasket og glidet med samme flytende fluorfrie glider. Løperne fikk skiene sine utdelt i det de gikk til start. Dette ble gjennomført for å få mest mulig like forhold for alle løpere.

Super innsats fra Nora, Pelle, Tuva og Erle begge dager. Kristoffer ble dessverre syk før avreise og kunne dessverre ikke delta. Han kommer nok sterkere tilbake ved en senere anledning. Buvik Ski hadde felles overnatting på Thon hotell i Molde, og det var en fornøyd og litt sliten gjeng som dro hjem til Buvika igjen søndag ettermiddag.

Se resultatene her

Se video fra rennet her